070402

070402 I morse, en måndag strax efter åtta, väcktes jag av en ringande mobil. I andra änden hörde jag någon presentera sig och försöka uttala mitt mycket invecklade efternamn. Det var ett av företagen i Chania som nappat på de jobbansökningar jag skickat ut! Jag är ingen morgonmänniska, framförallt inte efter bara fyra timmars sömn, och här skulle jag alltså skärpa till mig, skaka liv i hjärnan och föra en begriplig konversation på engelska. Jag erkänner villigt att inte ens under mina klaraste dagar kan jag minnas mina barns namn innan jag fått morgonkaffet. Av det som sades under samtalet kommer jag ihåg följande;

Mannen heter Roger nånting...

Han ringde från företaget ??? eftersom jag sökt en tjänst som ??? hos dem.

Tjänsten är redan tillsatt men jag är så pass intressant att de vill träffa mig när jag kommer ner i juni.

Var det kanske så att jag kunde ta ett annat jobb över sommaren i väntan på en vakans hos dem?

Kunde jag skriva engelska med ett avslappnat och naturligt språk? Jaaa då, ljög hon som nyss lyckats uttala administrator med fransk brytning...Om jag bara är vaken och fått kaffe klarar jag allt!

Kunde jag vara snäll att ringa dem när jag flyttat ner? Jaaaa då, sa hon som vill ha ett fast jobb i Chania - Absolutely, it would be a pleasure meeting you!

 

Fast riktigt så lät det nog inte när det kom ut, utan snarare - Avshlutly, et wool bi ö pläschör mitin jo!

 

Jag är rätt säker på att numret kommer att vara avstängt i början av juni... Men det kändes gott att någon tog sig tid och råd att ringa mig från Kreta, trots att jobbet redan är tillsatt. Där har svenska arbetsgivare något att lära! När jag väl druckit kaffe och vaknat till kollade jag upp vilket företag det var som ringt. Toppjobbet! Det där kontorsjobbet med normal arbetstid fem-sex dagar i veckan, betald försäkring, skatt och semesterersättning! Det fasta året-om jobbet på ett engelskt företag! Det vill nog till att jag masserar upp tungan så jag får igång min sedvanliga brittiska svada, för engelska kan jag både skriftlig och muntlig.

Strax efter det ringde en seriös spekulant på en av mina hundratals annonser. 150 kr ner i kassan, klirr och prassel. Eftersom jag tyckte att det var en turdag redan där så gick jag och köpte jag mig en Tianlott - och vann tjugo kronor!

 

Resten av dagen har varit relativt normal. Packa paket, kolla mail, jaga information och hugade köpare. Vad som är ovanligt med dagen är att jag har sytt! På något sätt vaknade instinkten till liv när arbetsrummet tömdes på saker. Jag som trodde viljan och kunnandet förtvinat och dött. Nu när jag är igång går det undan, som vanligt - lagningar lagas, ändringar ändras och snart är jag nere i högen nyproduktion. Det har blivit mer söm än sömn sen i fredags natt men gud så kul det är!

 

Nu måste jag tyvärr krypa i säng ändå. Imorgon reser sonen till London för intervjuer och rekreation. Han har resfeber och är rätt odräglig för ögonblicket så hur vi ska komma upp klockan 05.50 övergår mitt förstånd. Mycket sömn blir det nog inte i natt heller, men jag kan i allafall luta omkull mig och försöka sova.


 


image28

En av mina favoritbilder från Knossos. Jorden jag kysste ska jag snart förvalta hoppas jag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0