070405

070405 Idag har jag svettats och slavat som en grekisk bondmora vid spisen men resultatet var värt det. Ut ur ugnen togs en rykande het Boureki, potatis och zuccinipaj, med ett frasigt täcke bestrött med sesamfrö. Precis som de flesta greker äter jag den hellre dygnsgammal så att smakerna hunnit sätta sig, fast jag värmer min bit innan. Nu har vi minst två middagar stående i kylen. På plattan sjöd kycklingen som skulle bli pilaffi. Inte ett målat ägg eller en sillbit så långt ögat kan se. Påskpyntet är redan sålt, julgardinerna hänger fortfarande kvar i köksfönstret och påskris har jag aldrig gillat eftersom jag är pollenallergiker. När kycklingen kokat färdigt tog jag spadet att koka ris i, åtta portioner blidde det. Strax innan riset var klart fyllde jag på med 2dl citronsaft och lite smält Stakasmör (staka voutiro), sen var det klart att äta. Dottern åt fem portioner, resten påstår hon blir en bra frukost imorgon! Efter middagen och en skål yogurt med honung la vi oss på soffan för att smälta maten. Där blev jag kvar länge.

Jag har i ett svagt ögonblick lovat min syster en stickad trekanssjal. Det kommer hon att få en - lagom till midsommar. Det är tur hon bor i Norrland, hon har nytta av den året om. Jag kom i och för sig en bra bit på sjalen innan jag orkade röra mig ut i syrummet så kanske hon har den till pingst.

 

Imorgon är det dags att lägga ut nya auktioner och kräva in pengar för de som gått ut, kapitalet ökar sakta men säkert på kontot och jag känner mig som Joakim von Anka med en elektonisk bank under kudden. Själva auktionerandet tar en evighets tid och de tre hemskt långa månaderna har krymp till under två. Jag begriper inte hur jag ska hinna bli av med allt! Nu måste jag snart lägga ut möblerna till försäljning, sängen också har jag bestämt, om jag ska bli av med dem. Med lite tur kommer jag att ha en grundplåt på 25000 kr när vi landar i Chania, den kommer att behövas. Jag kollar Lidls och Champions reklamblad varje vecka. Dyker det upp ett bra erbjudande kommer jag att skicka kompisar på shoppingtur. Inga av de flyttföretagen jag var intresserade av har hört av sig igen, jag hade nog inte nog med bohag för att vara lönsam, så jag ska ner och köpa en flyttkartong till veckan. Det som inte får plats i den får inte följa med till Kreta.

 

Jag måste lära mig att hitta de billigaste affärerna i Chania, turligt nog finns det gott om Euroshops med varierande utbud så jag ska nog lyckas skaffa mig det jag behöver även om det tar tid. Tid har man inte gott om under sommaren i Chania. Jobb, ett eller flera, ser till att man har fullt upp från morgon till morgon. Jag har haft så många som fyra jobb samtidigt, i sommar räknar jag med att ha två. Ett för försörjningen och ett för att det är kul - de två sakerna är tyvärr inte alltid det samma. Roligast av allt är att jobba som bartender, då kommer jag och min galna personlighet till sin rätt. Jag har några jobb på lut sen i somras, jag måste ju hålla mig sysselsatt och avlönad tills det där kontorsjobbet blir ledigt.

 

Nu är jag trött, proppmätt och fåordig. Jag tar och sover ett tag.

image30

Gamla murar är vackra, helst om Platanias och Thodorou Island skymtar fram bakom dem

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0