070412

070412 Prisa Gud, snart kommer skatteåterbäringen! Jo minsann, det trillar in några kronor runt midsommar. Förmodligen med hela 4 kr ränta pålagt... I kväll är jag på gränsen till förnyat medlemskap i Svenska kyrkan. Det var tydligen bara kaffe som fattades vår Herre, för nu är han på hugget.

 

På väg till posten idag stannade jag till och pratade med några grannar. Trettio minuter senare var min soffgrupp och rumsbordet sålt. Inte nog med att jag får betalt för prylarna, jag får dessutom en annan soffgrupp att sälja eller kasta när vi flyttar! Det betyder att jag har minst en "sängplats" de sista dagarna och att pappa har någonstans att ligga när han kommer ner i pingst. Ekonomisk som jag är kan jag ha sålt soffan innan han kommer, men går inte det är det skönt att bara kunna bära den i grovsoporna på flyttdagen också.

 

Flyttdagen kommer att bli en intressant dag. Den 31/5 klockan 12.00 ska vi vara ute ur lägenheten, allt ska vara städat och nycklarna inlämnade. Trött, svettig och tilltufsad ska jag, eller vi, sen vänta på Landvetter flygplats på planet som avgår 07.00 dagen därpå. Jag vet redan nu vad min rygg kommer att tycka om det...Om jag ens kan gå ner för trappen när allt är städat får jag vara tacksam. Vad det är för fel på mig? Inte mycket en normal dag, men jag är stelopererad och har svårt för tunga lyft, städning och ibland så enkla saker som att ta på mig strumpor. Oftast fungerar jag hyfsat, i värme fungerar jag utmärkt. Men jag har inga som helst förhoppningar över att fungera ens något så när efter att ha packat, städat mina fem rum och kök grundligt och suttit en hel natt på en flygplats. Risken finns att mina ben slutar fungera igen, men kan jag bara ta mig till flygplatsen så har de väl bårar att dra mig på. Iväg ska jag!

 

Nu måste jag på allvar ta tag i logistiken och bestämma mig för vilka som ska få äran att transportera mina ynka pinaler. Jag väger för och emot, fram och åter. Vad som ska med skiftar från dag till dag, bara symaskinerna är konstanta. Om de beräkningar jag sett tidigare stämmer är det nog billigast med Posten. Flygfraktare tar ut en expeditionsavgift på ca 600 kr. Den summan kan jag posta ytterligare 15 kg till för, symaskinerna väger 17 tillsammans. Två 20 kg paket kostar alltså 1512.50 kr och rymmer både maskiner, kastruller, sängkläder och kuddar. Kan något bolag klå det priset tro? Postar jag så vet jag dessutom att paketen hamnar hos en kompis i Chania, om de inte försvinner på vägen... Det är inte lätt att välja för en som har svårt att bestämma sig.


image35

Jag är erkänt förtjust i gamla dörrar, fönster och murar. Varför vet jag inte, det bara är så.

Pano Platanias september 2006


Kommentarer
Postat av: Päivi Lempeä

Du måste nog ha ett reservbatteri inbyggd i kroppen! Och jag som har ojat över att jag har behövt ändra mitt liv från soffpotatis till duracell-kanin på grund av ischiasbesvär. Ska helst gå hela dagarna eftersom jag mår bäst då.
Jag ska inte klaga mer!

Fantastiskt att du orkar skriva denna blogg också. Läser varje avsnitt, även om jag inte kommenterar dagligen.

Heja Kickie!

/Päivi (Ivi)

2007-04-13 @ 23:28:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0