070531

070531 Efter 43 sorger och 98 bedrövelser sitter vi nu på Landvetter flygplats och betalar dyrt för att surfa. Morgonen var rent helvetisk efter en natts dålig sömn. Kroppen skrek och gjorde motstånd när jag rörde mig, trots det fick jag kavla upp ärmarna och börja skura. Redan vid 9 gjorde grannen entré för att se hur långt vi kommit. Var vi klara? Nej, jag säger till.

11.45 var jag fortfarande inte klar men talade om för grannarna att nu kunde de inta vardagsrum, syrum, sovrum och hall. Att de gjorde! Jag skrubbade köket, lyckades peta i mig lite att äta och hade ågren över min packning. Dottern tog badrumsskurandet och det bara välde in grannhöriga med lådor. När jag var nästan klar med köket försökte de ställa lådor och möbler i rummet där vi var kvar. Då gav jag upp. Jag talade om för grannens dotter att när vi städat klart och packat ihop ville vi låna källargluggen. Vi städade så det glödde om trasor och moppar sen började jag packa mina saker.

trots allt mätandeoch vägande fick jag kasta, kasta,kasta och skänka bort. En hel del mer än planerat hamnade i pappas hög, en granne fick kläder och galgar, massor gick bara rakt i soporna. Trots det var det för mycket av allt.
När jag lyckats stänga väskan bar vi ut allt och provvägde allt bagage. Min resväska; 24.6 kg, hanbagaget 13.8 kg... Sonens resväska; 24.6 kg, handbagaget 12 kg... Dotterns resväska; 24.6 kg, handbagaget 11 kg. Dessutom hade vi flera påsar med duschprodukter som vi skulle använda och Uffes beställningsstång.

Granndottern kom ner och lastade in mig och sonen , transporterade oss ut till Mölndal, vände och hämtade min gråtande dotter, som skiljdes från pojkvännen sen nära 2 år där och då, levererade henne och for tillbaks för att flytta möbler och städa åt sina föräldrar. Vi stannade i källargluggen.

Jag rev ut allt ur alla väskor, packade om igen och lyckades aningen bättre. Kastade flera påsar till med kläder och hoppade sen in i duschen. Gud så skönt! Vi kickade liv i bastun, bastade och gjorde ansiktsmasker, tvagade och skrubbade och lyckades även torka badlakanen. Sen var det sminkning, påklädning och en liten fika. Sonen hoppade över både ansiktsmask och smink ber han mig skriva.

Kanelbulle, kaffe och läsk till mellis. Rena dagisfasonerna. 22.25 fick vi skjuts i regnet ner till Korsvägen. 23.00 kom flygbussen och vi intog hela bagagehyllan. Under färden pratatde jag med min älskade lillasyster, resan gick allt för fort och vi sa hej då. Nu sitter vi som sagt var inne på flygplatsen. Om ca 4 timmar öppnar incheckningen och jag förväntar mig problem, hur jag än kastat har vi alla för mycket bagage.

Nu ska jag låta sonen surfa ett tag, min rygg är inte på humör för hårda stolsitsar. Förvänta er inga inlägg de närmaste två dagarna. Jag behöver sova och vila kropp och hjärna, när jag väl är på plats ska jag försöka göra det. Ser ni några stavfel är ni välkomna att tala om dem, jag orkar inte bry mig ikväll.

Ha det gott så länge. Nästa gång vi hörs bor jag på Kreta, fattar vi det?

Kommentarer
Postat av: Gunilla

Klart vi fattar, du har ju beskrivit allt hur bra som helst! Välkommen till ditt nya liv!

2007-06-01 @ 06:45:36
Postat av: Janne

Tänk om man vågade innan man blir för gammal.
Lycka till.
Du får inte sluta skriva, det har blivit en vana att läsa din B-logg.
Janne

2007-06-01 @ 09:52:13
Postat av: Pia

ha det gott ! Väntar med spänning hur det är på Kreta !

2007-06-01 @ 10:36:43
URL: http://www.zanahoria.blogg.se
Postat av: Malena

Åh hoppas ni är framme nu och att allt gått bra!
Vila och njut och återkom snart med härlig rapport!
/Avundsjuka hälsningar från Malena

2007-06-01 @ 17:07:59
URL: http://bredablick.blogspot.com
Postat av: Linda

Allt kommer gå jättebra... ska bli så spännande att följa dig på Kreta sen! Lycka till

2007-06-03 @ 00:06:14
Postat av: Kickie

Jag ar framme efter manga sorger och bedrovelser. totalt urlakad men har redan ordnat lagenhet och borjat jobba. Just nu hittar jag inget och har inte haft tid att skriva, men det kommer en utforlig raport om en kaotisk sista dag i Sverige snart.
Tack for alla glada halsningar, jag behover dem!
Kickie

2007-06-04 @ 13:01:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0